Homepage Nieuws In gesprek met ervaringsdeskundige Niels over digitale toegankelijkheid

In gesprek met ervaringsdeskundige Niels over digitale toegankelijkheid

Om nog beter te begrijpen waarom digitale toegankelijkheid niet alleen voor bepaalde doelgroepen, maar voor iedereen belangrijk is, hebben we een aantal ervaringsdeskundigen geïnterviewd over dit onderwerp. Lees hieronder waarom digitaal toegankelijke websites en apps voor Niels belangrijk zijn.

“Iedereen moet mee kunnen doen, ook online.”

Een van de ervaringsdeskundigen die we spraken, is Niels ten Hagen. Hij is 47 jaar oud en zit vanwege een spierziekte in een elektrische rolstoel. Hij heeft spinale musculaire atrofie wat betekent dat het signaal vanuit zijn ruggenmerg niet sterk genoeg is om al zijn ledematen en spieren aan te sturen. Omdat het steeds lastiger wordt om een toetsenbord of muis te bedienen met zijn handen, maakt hij gebruik van oogbesturing. Dit is een alternatieve methode voor de bediening van computers, speciaal ontwikkeld voor mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden.

“Ik vind dat er niet gekeken moet worden naar beperkingen, maar dat men ervan uit moet gaan dat de wereld divers is. Iedereen moet mee kunnen doen, ook online. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat iedereen alle online kennis kan verzamelen en kan delen. Ik ben het dan ook meer dan eens met de missie van Google: het organiseren van de informatie van de wereld en deze universeel toegankelijk en nuttig te maken.

Wil je weten wanneer Niels wordt beperkt in digitale toegankelijkheid? Bekijk dan onderstaande video.

Ben je ook benieuwd hoe toegankelijk jouw website is?

Neem dan contact op met ons voor een verkennend gesprek over de mogelijkheden om jouw website voor 2025 toegankelijk te maken.

Deel dit artikel:

Léon Bouterse

Sr. consultant digitale toegankelijkheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws

Bekijk al ons nieuws