Homepage Sectoren

Toegankelijkheid binnen iedere sector

Bij Accessible Minds zetten we ons in om toegankelijkheid te bevorderen in allerlei sectoren. We geloven namelijk dat gelijke kansen en inclusiviteit de basis is van een effectieve samenleving. Daarom werken we voor (en met) vele diverse organisaties waar wij kunnen helpen met advies en trainingen.

Introductie Digitale Toegankelijkheid

Vanaf 2025 moeten zo goed als alle organisaties digitaal toegankelijk zijn. Wil je weten wat jij moet en kunt doen om jouw organisatie en website digitaal toegankelijk te maken en te houden? Ontvang de gratis checklist en ontdek:

  • Hoe mensen met een beperking jouw website nu ervaren;
  • waar de pijnpunten liggen;
  • welke aanpassingen er nodig zijn;
  • de voordelen van een digitaal toegankelijke site.

(Semi-)overheidorganisaties

De (semi-)overheid speelt een cruciale rol in het creëren van een inclusieve samenleving. We werken samen met (semi-)overheidsinstanties om ervoor te zorgen dat websites, online toepassingen en andere digitale producten toegankelijk zijn voor iedereen. Dit omvat het adviseren over wetgeving en beleid (zoals de European Accessibility Act 2025) dat gelijke toegang tot voorzieningen bevordert.

Digitale toegankelijkheid in de overheid

Onderwijs

Toegang tot onderwijs is een basisrecht. We werken met scholen en onderwijsinstellingen om ervoor te zorgen dat leerlingen met beperkingen, zoals visuele of auditieve, op gelijke voet kunnen meedoen met andere studenten. Dit omvat onder andere het uitbreiden van lesmateriaal zodat iedereen toegang heeft tot relevante middelen zoals websites, leerplatforms, digitale boeken en digitale toetsen.

Digitale toegankelijkheid in het onderwijs

Zorg en welzijn

De zorgsector heeft steeds meer te maken met digitalisering. In de zorg en welzijnssector streven we er daarom naar om gezondheidsdiensten en -informatie toegankelijk te maken voor alle beperkingen; voornamelijk ouderen! Daarnaast werken we samen met zorginstellingen om ervoor te zorgen dat een medische webapplicatie begrijpelijk en toegankelijk is. Zo krijgt iedereen op een eenvoudige manier toegang tot de (medische) informatie die ze nodig hebben.

Digitale toegankelijkheid in de zorg

Zakelijke en financiële dienstverlening

In de zakelijke wereld streven we ernaar om bedrijven bewust te maken van het belang van inclusiviteit. We bieden begeleiding aan bedrijven om hun online aanwezigheid toegankelijk te maken voor klanten (en werknemers) met verschillende behoeften. Zo bedien en bereik je een nóg groter publiek. Wil jij ook klaar zijn voor de toekomst?

Digitale toegankelijkheid in de zakelijke en financiële sector

MKB (Midden- en Kleinbedrijf)

Vooral binnen het MKB gaat de vraag naar digitale toegankelijkheid een steeds grotere rol spelen. We werken daarom graag nauw samen met kleine en startende bedrijven om hen te helpen begrijpen hoe ze hun producten en diensten toegankelijk kunnen maken zonder aanzienlijke kosten. Dit omvat diverse aspecten om je website of webapplicatie op meer manieren te bedienen. Onder andere met implementaties van bijvoorbeeld spraaksoftware, aangepaste toetsenborden en braille.

Digitale toegankelijkheid in het MKB

Hulp nodig bij digitale toegankelijkheid?

Wil je ontdekken welke stappen je kunt nemen om jouw organisatie en website digitaal toegankelijk te maken en te behouden? Aarzel dan niet om een kosteloos adviesgesprek aan te vragen!
Neem contact met ons op