Homepage Nieuws In gesprek met ervaringsdeskundige Ciham over digitale toegankelijkheid

In gesprek met ervaringsdeskundige Ciham over digitale toegankelijkheid

Om nog beter te begrijpen waarom digitale toegankelijkheid niet alleen voor bepaalde doelgroepen, maar voor iedereen belangrijk is, hebben we een aantal ervaringsdeskundigen geïnterviewd over dit onderwerp. Lees hieronder waarom digitaal toegankelijke websites en apps voor Niels belangrijk zijn.

“Wat ik graag wil meegeven aan iemand die een website maakt: richt je niet alleen op de visuele aspecten.”

Ciham Fennich is een van de ervaringsdeskundigen die we hebben gesproken over het onderwerp digitale toegankelijkheid. Ciham is 41 jaar oud en heeft een visuele beperking, ze is namelijk blind. Om gebruik te maken van een computer of laptop en online informatie tot zich te kunnen nemen, heeft ze een brailleleesregel. Dit is een apparaat dat je aansluit op je computer, laptop, tablet of smartphone. Door middel van speciale schermleessoftware worden geschreven teksten omgezet in braille teksten. Ook maakt Ciham gebruik van spraaksoftware waarmee geschreven teksten worden omgezet in gesproken tekst.

Ciham merkt dat er veel websites zijn die nog niet helemaal digitaal toegankelijkheid zijn, omdat ze veel gebruik maken van foto’s. Denk bijvoorbeeld aan Instagram.
Wil je weten wanneer Ciham wordt beperkt in digitale toegankelijkheid? Bekijk dan onderstaande video.

Ben je ook benieuwd hoe toegankelijk jouw website is?

Neem dan contact op met ons voor een verkennend gesprek over de mogelijkheden om jouw website voor 2025 toegankelijk te maken.

Deel dit artikel:

Léon Bouterse

Sr. consultant digitale toegankelijkheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws

Bekijk al ons nieuws