HomepageNieuwsOverstappen van internetbureau: stappenplan voor een soepele transitie
Overstappen van internetbureau: stappenplan voor een soepele transitie
3 min
Niet tevreden met mijn internetbureau en wil overstappen, wat nu?
Je hebt ooit met zorg een internetbureau gekozen, maar inmiddels merk je dat de samenwerking niet soepel verloopt. Misschien blijven de resultaten uit, loopt de communicatie stroef, of mis je een proactieve aanpak. Wat de reden ook is, je vraagt je af of het tijd is om verder te kijken. In dit artikel helpen we je bepalen of overstappen de juiste keuze is en hoe je dat op een slimme en zorgvuldige manier aanpakt.
Waarom overweeg je een overstap?
Voordat je de knoop doorhakt, is het goed om helder te krijgen waarom je niet tevreden bent. Veel voorkomende redenen kunnen zijn:
1. De communicatie verloopt moeizaam
Ervaar je een traag of onduidelijk antwoord op je vragen? Of heb je het gevoel dat je niet goed wordt gehoord? Een open en vlotte communicati
e is de basis van een succesvolle samenwerking.
2. De resultaten blijven achter
Laadt je website langzaam, is deze slecht vindbaar in zoekmachines of sluit het ontwerp niet goed aan bij je merk? Dan is het logisch om na te denken over een alternatief.
3. De prijs-kwaliteit verhouding klopt niet
Een investering in een internetbureau moet zich terugbetalen. Heb je het idee dat je te veel betaalt voor wat je krijgt? Dan kan het tijd zijn om verder te kijken.
4.Je mist een proactieve houding
Een goed bureau denkt actief mee en komt met diverse strategische voorstellen. Als je merkt dat je zelf alles moet aandragen, kan een overstap verfrissend werken.
5. Technische problemen blijven aanhouden
Een betrouwbare website is essentieel. Als je geregeld tegen technische problemen aanloopt en het oplossen te lang duurt, kan dat een reden zijn om te kijken of een ander bureau beter bij je past.
Is overstappen noodzakelijk?
Voordat je de overstap maakt, is het verstandig om te kijken of verbetering binnen de huidige samenwerking mogelijk is. Stel jezelf de volgende vragen:
Heb je je zorgen uitgesproken naar je huidige internetbureau?
Wat staat er in je contract over opzegtermijnen en verplichtingen?
Kan een open gesprek helpen om de samenwerking te verbeteren?
Blijft je gevoel hetzelfde, ondanks deze overwegingen? Dan is overstappen waarschijnlijk de beste keuze.
Hoe zorg je voor een soepele overgang?
Een overstap hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Volg deze stappen om alles goed te regelen:
1. Onderzoek nieuwe bureaus
Bekijk portfolio’s, lees recensies en vraag rond in je netwerk. Zoek een bureau dat aansluit bij jouw werkwijze en ambities.
2. Vergelijk offertes en aanpak
Vraag meerdere offertes op en kijk verder dan de prijs alleen. Hoe communiceert het bureau? Hoe gaan ze om met strategie en ondersteuning?
3. Regel de technische aspecten
Zorg dat je toegang hebt tot je hosting, domeinnaam en belangrijke bestanden. Dit voorkomt vertragingen bij de overdracht.
4. Maak duidelijke afspraken
Bespreek verwachtingen, deadlines en support afspraken. Dit helpt om misverstanden te voorkomen.
5. Informeer je team en klanten
Heeft de overstap impact op je website of online communicatie? Laat je team en klanten dan tijdig weten wat ze kunnen verwachten.
Waar let je op bij een nieuw internetbureau?
Om te zorgen dat je de juiste keuze maakt, let op de volgende punten:
✔️ Heldere en snelle communicatie ✔️ Proactieve houding en strategisch meedenken ✔️ Transparantie over werkwijze en kosten ✔️ Technische expertise en duurzame oplossingen ✔️ Goede prijs-kwaliteitverhouding ✔️ Betrouwbare support en snelle hulp bij vragen
Tijd voor de volgende stap?
Een soepel werkende website of digitale dienst is essentieel. Als je merkt dat je huidige internetbureau niet meer aansluit bij je wensen, is het misschien tijd om verder te kijken.
Bij Accessible Minds geloven we in een digitale wereld die voor iedereen toegankelijk is. We denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw situatie. Wil je vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.
Deel dit artikel:
Léon Bouterse
Sr. consultant digitale toegankelijkheid
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Gerelateerd nieuws
Toegankelijk UX-ontwerp: 6 praktische technieken voor betere toegankelijkheid
woensdag 05 maart, 2025
Ontdek 6 praktische technieken voor toegankelijk UX ontwerp. Leer hoe je je website of app gebruiksvriendelijk maakt voor iedereen met innovatieve oplossingen.
Het belang van toegankelijkheid in je design systeem
dinsdag 11 februari, 2025
Maak je design systeem toegankelijk! Ontdek waarom inclusie essentieel is, hoe je het implementeert en welke voordelen het biedt voor je merk en gebruikers.
Alles wat je moet weten over de European Accessibility Act 2025
donderdag 30 januari, 2025
Voor overheidsinstanties is het verplicht om toegankelijk te zijn, maar voor andere organisaties niet. Dit gaat veranderen met de European Accessibility Act.